Veganské recepty - skvělá jídla bez masa | PanVegan.cz
PanVegan.cz Recepty Strana 2

Recepty

Palačinky: Co takhle si po ránu trochu zadžemovat?

Veganské palačinky může jednoduchostí předčit snad jedině chleba namazaný máslem margarínem. Cenově a rychlostí přípravy navíc vychází parádně zrovna tak. V jejich případě ale...

Müsli: Snídaně šampiónů plná čerstvého ovoce

I když se v supermarketech müsli tváří jako žhavá novinka, ve skutečnosti jeho historie sahá více než 100 let dozadu. Každý ví, každý zná,...

Risotto ai funghi porcini: Italský recept pro české houbaře

V Čechách se bohužel většinou za klasické rizoto považuje takové to oranžové srbské rizoto ze školní jídelny. A i když proti němu nic zásadního...

Spaghetti aglio olio e peperoncino: Žhavá italská klasika

Když potřebujete mít uvařeno skutečně bleskově nebo máte chuť na něco lehkého, spaghetti aglio olio e peperoncino jsou naprosto ideální. Jak asi víte, italská...

Pohanková sekaná: Klasika na nedělní oběd

Tahle veganská pohanková sekaná je ideální pro všechny, kdo by si stejně jako já normálně uvařenou pohanku jen tak na talíř nevysypali. Takže pokud...

Tzatziki: Příloha řečtější než sám Olymp

Tzatziki jsou snad nejklasičtější příloha nebo salát řecké kuchyně. A i když určitě najdete tradičnější, kreativnější, lepší nebo chutnější způsob podávání než s obyčejnou...

Bramborový salát: Vánoční klasika s veganským řízkem

Na Vánoce se děti těší na dárky, dámy se těší ze zdobení stromku a věšení serepetiček s vánoční tematikou a pánové se zase těší...

Raffaello: Kokosové kuličky ve veganském provedení

K Vánocům mimo jiné patří hromada dobrého jídla. A pro většinu z nás hromada znamená opravdu hromada. Ale tu hromadu, například cukroví, si můžete...

Falafel: Oblíbené křupavé karboše nebo kuličky z cizrny

Tuhle orientální dobrotu předpokládám každý zná, ale pro jistotu. Falafel jsou karboše anebo kuličky z cizrny, které jsou oblíbené hlavně v Izraeli nebo Libanonu....

Harira: Marocká polévka s cizrnou a červenou čočkou

Harira je tradiční marocká polévka s cizrnou, červenou čočkou a velice zajímavým způsobem kořenění, která se asi nejčastěji vaří s masem. Jedna z jejích...