Domácí veganský sýr: Náhrada parmezánu snadno a rychle

Domácí veganský sýr alias sezamezán

I když sýry jíst přestanete, neznamená to, že vám na špagetách či rizotu chybět nebudou. Řešení se jmenuje veganský sýr, ale není to s ním úplně jednoduché. Ty kupované bývají většinou drahé a stejně jako u těch živočišných, ne všechny se hodí ke každému jídlu.

S italskou kuchyní vám pomůže sypký domácí veganský sýr, který si ze sezamových, konopných nebo slunečnicových semínek a lahůdkového droždí vyrobíte sami snadno a rychle. Navíc máte naprostou jistotu, že tento sýr je ze zdravých semínek a 100% bez chemie.

Ingredience:

  • 2 lžíce sezamových, konopných nebo slunečnicových semínek
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl

Postup:

Odměřte si semínka a lahůdkové droždí v poměru 2 ku 1 (na jednu porci by vám 2 lžíce měly stačit).

Vše i se solí rozmixujte a máte veganský sýr ihned připravený k použití.