Když má vegan chuť na pravé hospodské speciality k pivu, v hospodě si až na pár výjimek může nechat zajít chuť. Doma už se dá kouzlit o poznání lépe. Jednou z takových hospodských klasik je tatarák. A věřte, že jeho veganská varianta není žádná přitroublá náhražka, ale seriózní bašta.
Tatarák s pivem zmizí hned
Na veganský tatarák existuje neskutečné množství různých receptů. Kombinace avokáda, papriky a sušených rajčat je však zřejmě nejrozšířenější variantou. A dost možná i nejjednodušší.
Rychlost přípravy je skutečně bezkonkurenční a pokud máte po ruce i vychlazené pivko, tak věřte, že bude rekordní i rychlost zkonzumování.
Ingredience:
- 2 avokáda
- 1 červená paprika
- 1 hrst sušených rajčat
- 1-2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje (nemusí být)
- sůl
- pepř (nemusí být)
Recept:
Pokud máte sušená rajčata balená – nikoliv naložená v oleji – namočte je nejprve na hodinku do vody.
Avokáda vydloubněte, rozpůlte, zbavte pecek a nakrájejte na menší kousky. Na menší kousky nakrájejte i papriku, sušená rajčata, česnek a cibuli nakrájejte nadrobno.
Všechny ingredience kromě cibule rozmixujte v mixéru. Nezapomeňte na sůl a pepř.
Tatarák si můžete namazat na pečivo nebo třeba RAW krekry a zdobit cibulkou. Bez ní by to skutečně nebylo ono. Lze použít i jarní cibulku.
Povidlové buchty: Skoro jako od babičky