I když sýry jíst přestanete, neznamená to, že vám na špagetách či rizotu chybět nebudou. Řešení se jmenuje veganský sýr, ale není to s ním úplně jednoduché. Ty kupované bývají většinou drahé a stejně jako u těch živočišných, ne všechny se hodí ke každému jídlu.
S italskou kuchyní vám pomůže sypký domácí veganský sýr, který si z kešu ořechů (nebo případně ze sezamových, konopných nebo slunečnicových semínek) a lahůdkového droždí vyrobíte sami snadno a rychle. Navíc máte naprostou jistotu, že tento sýr je ze zdravých ingrediencí a 100% bez chemie.
Ingredience:
- 160 g kešu ořechů
- 5 lžic lahůdkového droždí
- 1 lžička soli
Postup:
Kešu a lahůdkové droždí se solí rozmixujte a je to! Pokud byste neměli kešu, můžete použít sezamová, konopná nebo slunečnicová semínka v poměru 2 ku 1 vůči lahůdkovému droždí.
Hotový „veganský parmezán“ se hodí hlavně na špagety a rizoto.
Minipivovary: Mapa míst s dobrým pivem a posezením