Pavel Houdek: Přednáška na téma Nízkorozpočtové veganství

Zdaleka ne každý si může dovolit luxus neřešit, kolik utrácí za jídlo. Pokud patříte mezi ty, kteří jsou šetrní nejen ke zvířatům, ale i ke své peněžence, pak vám určitě může být užitečná přednáška Pavla Houdka nazvaná Nízkorozpočtové veganství. Obzvlášť pokud s veganstvím teprve začínáte. Ale věřím, že i zkušené vegany může přednáška v něčem inspirovat.

Lenost se při veganství nevyplácí

O veganství se často mluví jako o finančně nákladném způsobu života. To je v podstatě takový polo-mýtus. Když se budete stravovat převážně v restauracích a polotovary, kus pravdy na tom bude. To ale samozřejmě platí nejen pro vegany.

K úspoře se dopracujete jedině výměnou za váš čas a vaše úsilí. Naprostý základ je najít si nějaké recepty, pustit se do vaření a neutrácet každý den za obědy v restauracích. Pavel Houdek v přednášce Nízkorozpočtové veganství ale mluví i o spoustě dalších způsobů, jak ušetřit měsíčně vcelku nezanedbatelné peníze, a shrnuje je do následujících okruhů:

  • kde brát potraviny,
  • jak se zásobit,
  • jak na to,
  • výroba potravin,
  • vaříme do dvacky.

Věřím, že vás přednáška bude inspirovat, a podaří se vám i díky ní ušetřit nějakou tu korunu. Pokud vás baví pěstování bylinek a zeleniny, sbírání hub a ovoce, (rozumné) nakupování nebo alespoň vaření, máte v podstatě vyhráno.