Na světě je několik málo salátů, které si vysloužily své vlastní pojmenování. Jedním z nich je třeba libanonský tabbouleh. Tenhle skvělý bylinkový zázrak arabské kuchyně je velice osvěžující zejména v letních měsících, protože je lehký, šťavnatý a jednou ze základních ingrediencí je máta.
Správný tabbouleh by měl mít kotel petržele, ale nejdůležitější je na něm samozřejmě to, aby vám chutnal a aby byl fresh. Protože to je jeho největší přednost. Takže vám budiž odpuštěno, když si s poměrem jednotlivých ingrediencí hýbnete podle svého gusta.
Ingredience:
- 100 g quinoy nebo bulguru
- 4-5 rajčat
- ½ okurky
- 3 hrsti hladkolisté petržele
- 1 hrst máty
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Recept:
Quinou nebo bulgur uvařte podle návodu. Zatímco se vaří, zbavte rajčata vnitřku, okurky zbavte semínek a nakrájejte je na kostičky.
Lístky petržele a máty nasekejte najemno.
Až quinoa nebo bulgur vychladne, promíchejte je se všemi ostatními ingrediencemi a podle chuti osolte a opepřete.
Pařížský salát: Veganská varianta klasiky z bufáče