Tabbouleh: Svěží libanonský bylinkový salát

Recept na arabský salát Tabbouleh s rajčaty, mátou a petrželí

Na světě je několik málo salátů, které si vysloužily své vlastní pojmenování. Jedním z nich je třeba libanonský tabbouleh. Tenhle skvělý bylinkový zázrak arabské kuchyně je velice osvěžující zejména v letních měsících, protože je lehký, šťavnatý a jednou ze základních ingrediencí je máta.

Správný tabbouleh by měl mít kotel petržele, ale nejdůležitější je na něm samozřejmě to, aby vám chutnal a aby byl fresh. Protože to je jeho největší přednost. Takže vám budiž odpuštěno, když si s poměrem jednotlivých ingrediencí hýbnete podle svého gusta.

Ingredience:

  • 100 g quinoy nebo bulguru
  • 4-5 rajčat
  • ½ okurky
  • 3 hrsti hladkolisté petržele
  • 1 hrst máty
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Recept:

Quinou nebo bulgur uvařte podle návodu. Zatímco se vaří, zbavte rajčata vnitřku, okurky zbavte semínek a nakrájejte je na kostičky.

Lístky petržele a máty nasekejte najemno.

Až quinoa nebo bulgur vychladne, promíchejte je se všemi ostatními ingrediencemi a podle chuti osolte a opepřete.