Česká kuchyně Archivy | PanVegan.cz
PanVegan.cz Česká kuchyně

Česká kuchyně

„Vajíčková“ pomazánka: Veganská verze z tofu

Napodobit chuť vajíček v jídlech, která jsou v podstatě jenom z vajíček, je docela výzva. Nahradit míchaná vajíčka jsem zvládnul hned, jak jsem se...

Povidlové buchty: Skoro jako od babičky

Na kynuté buchty s povidly u babičky z dětství moc rád vzpomínám a počítám, že nejsem sám. Trochu jsem na ně v průběhu let...

Drožďová pomazánka: Veganská verze z pohanky

Pamatujete si z dětství drožďovou pomazánku? Nebo jste si jí dělali i jako dospělí sami ještě před přechodem na veganství? Tak jako tak tady...

Hrachová polévka: Krémová česká klasika

Taky se u vás na Vánoce na oběd připravovala hrachová polévka? Nebo ještě připravuje? Tahle je veganská, ale vůbec nic jí nechybí. Naopak. Je...

Pesto z medvědího česneku: Recept spojený s procházkou v přírodě

Poslední 3 roky začínám vždycky s příchodem jara vyhlížet medvědí česnek. Nejenže je to super zdravá bylina, ale hlavně je super si udělat procházku...

Svíčková: Nejoblíbenější česká omáčka ve veganském provedení

Jestli existuje v české kuchyni nějaké jídlo, které by v popularitě mohlo konkurovat řízku a smažáku, tak to může být jedině svíčková. I já...

Pohanková sekaná: Klasika na nedělní oběd

Tahle veganská pohanková sekaná je ideální pro všechny, kdo by si stejně jako já normálně uvařenou pohanku jen tak na talíř nevysypali. Takže pokud...

Bramborový salát: Vánoční klasika s veganským řízkem

Na Vánoce se děti těší na dárky, dámy se těší ze zdobení stromku a věšení serepetiček s vánoční tematikou a pánové se zase těší...