Arabská kuchyně - veganské recepty | PanVegan.cz
PanVegan.cz Arabská kuchyně

Arabská kuchyně

Falafel: Orientální karboše z cizrny

Tuhle orientální dobrotu předpokládám každý zná, ale pro jistotu. Falafel jsou karboše anebo kuličky z cizrny, které jsou původem odněkud z oblasti Izraele. Takže...

Hummus: Super jemný, tradiční veganský dip

Když se řekne cizrna, měl by vás automaticky napadnout hummus - snad nejrozšířenější pomazánka na světě. I když guacamole a burákové máslo by asi...

Datlovo–pistáciové kuličky: Sladká arabská dobrota

Jednoduché, zdravé a přesto neskutečně luxusní. Takové jsou datlovo–pistáciové kuličky obalené v kokosu. Tahle parádní sladkost má původ v arabské kuchyni a je bez...

Harira: Marocká polévka s cizrnou a červenou čočkou

Harira je tradiční marocká polévka s cizrnou, červenou čočkou a velice zajímavým způsobem kořenění, která se asi nejčastěji vaří s masem. Jedna z jejích...

Shakshuka: Arabská specialita ve veganské variantě

Shakshuka je klasika arabské kuchyně, která má původ v severní Africe a hodně oblíbená je i v Izraeli. Základ jsou rajčata a červená paprika...

Tabbouleh: Svěží libanonský bylinkový salát

Na světě je několik málo salátů, které si vysloužily své vlastní pojmenování. Jedním z nich je třeba libanonský tabbouleh. Tenhle skvělý bylinkový zázrak arabské...