Tahini - recepty ze základní suroviny arabské kuchyně | PanVegan.cz
PanVegan.cz Recepty Tahini

Recepty: Tahini

Tahini je pasta ze sezamových semínek, která je bohatá na vápník i další tělu prospěšné látky. Je základem hummusu a dalších tradičních arabských receptů, využití ale najde například i v kuchyni východní Asie. Tak některý z receptů s tahini určitě vyzkoušejte.

Veganský recept na cizrnový hummus

Hummus: Král pomazánek a dipů, čím krémovější tím lepší

Když se řekne cizrna, měl by vás automaticky napadnout hummus - snad nejrozšířenější pomazánka na světě. I když guacamole a burákové máslo by asi...
Veganský recept na falafel

Falafel: Oblíbené křupavé karboše nebo kuličky z cizrny

Tuhle orientální dobrotu předpokládám každý zná, ale pro jistotu. Falafel jsou karboše anebo kuličky z cizrny, které jsou oblíbené hlavně v Izraeli nebo Libanonu....
Soba nudle se studenou omáčkou a praženými sezamovými semínky

Soba nudle se sezamovou omáčkou: Super čerstvá rychlovka

Soba nudle se sezamovou omáčkou patří k tomu nejchutnějšímu, nejjednoduššímu a nejrychlejšímu, co si můžete připravit. Pokud zrovna nemáte chuť dlouze vyvařovat, věřte, že...