Pamatujete si z dětství drožďovou pomazánku? Nebo jste si jí dělali i jako dospělí sami ještě před přechodem na veganství? Tak jako tak tady mám pro vás veganskou variantu, která je navíc mnohem zdravější.
Tahle veganská drožďová pomazánka totiž není z hromady kostkového droždí, ale z pohanky a lahůdkového droždí. Takže pokud stejně jako já neznáte moc způsobů, jak si vyloženě pochutnat na pohance, tady jeden máte.
Ingredience:
- 80 g pohanky lámanky
- 1 cibule
- 4 lžíce lahůdkového droždí
- 3 lžíce extra virgin olivového oleje
- hrst hladkolisté petrželky
- sůl
Recept:
Přiveďte k varu cca ¼ l mírně osolené vody. Jakmile se voda začne vařit, přidejte pohanku, hrnec stáhněte z plotny a nechte pohanku ve vodě.
Mezitím na pánvi na olivovém oleji pozvolna osmahněte najemno nakrájenou cibulku dosklovata a pak přisypejte lahůdkové droždí, zamíchejte a taky stáhněte z plotny.
Pohanku nasáklou vodou ještě slijte, pokud je nějaká přebytečná voda v hrnci. Potom pohanku rozmixujte ručním mixérem spolu s osmahlou cibulkou s lahůdkovým droždím. Do rozmixované směsi ještě zamíchejte nasekanou čerstvou petrželku a drožďová pomazánka je hotová.
Jambalaya: Pikantní rýže, typická pro New Orleans