RAW tatarák: Lahůdka z avokáda, papriky a sušených rajčat

Recept na veganský RAW tatarák

Když má vegan chuť na pravé hospodské speciality k pivu, v hospodě si až na pár výjimek může nechat zajít chuť. Doma už se dá kouzlit o poznání lépe. Jednou z takových hospodských klasik je tatarák. A věřte, že jeho veganská varianta není žádná přitroublá náhražka, ale seriózní bašta.

Tatarák s pivem zmizí hned

Na veganský tatarák existuje neskutečné množství různých receptů. Kombinace avokáda, papriky a sušených rajčat je však zřejmě nejrozšířenější variantou. A dost možná i nejjednodušší.

Rychlost přípravy je skutečně bezkonkurenční a pokud máte po ruce i vychlazené pivko, tak věřte, že bude rekordní i rychlost zkonzumování.

Ingredience:

  • 2 avokáda
  • 1 červená paprika
  • 1 hrst sušených rajčat
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje (nemusí být)
  • sůl
  • pepř (nemusí být)

Recept:

Pokud máte sušená rajčata balená – nikoliv naložená v oleji – namočte je nejprve na hodinku do vody.

Avokáda vydloubněte, rozpůlte, zbavte pecek a nakrájejte na menší kousky. Na menší kousky nakrájejte i papriku, sušená rajčata, česnek a cibuli nakrájejte nadrobno.

Všechny ingredience kromě cibule rozmixujte v mixéru. Nezapomeňte na sůl a pepř.

Tatarák si můžete namazat na pečivo nebo třeba RAW krekry a zdobit cibulkou. Bez ní by to skutečně nebylo ono. Lze použít i jarní cibulku.