Buřtguláš: Stejný jako v dětství, jen bez buřtu
Když si vzpomenu, že jsem si tuhle dobrotu oblíbil v jídelně na základní škole, až mě to trochu děsí. Snad už dneska vaří dětem...
„Vajíčková“ pomazánka: Veganská verze z tofu
Napodobit chuť vajíček v jídlech, která jsou v podstatě jenom z vajíček, je docela výzva. Nahradit míchaná vajíčka jsem zvládnul hned, jak jsem se...
Hlívová paštika: Až neskutečně paštiková chuť
Jestli hledáte recept na veganskou paštiku, tak vaše hledání je právě u konce. Tahle hlívová paštika je fakt chuťově dost autentická a mám na...
Povidlové buchty: Skoro jako od babičky
Na kynuté buchty s povidly u babičky z dětství moc rád vzpomínám a počítám, že nejsem sám. Trochu jsem na ně v průběhu let...
Drožďová pomazánka: Veganská verze z pohanky
Pamatujete si z dětství drožďovou pomazánku? Nebo jste si jí dělali i jako dospělí sami ještě před přechodem na veganství? Tak jako tak tady...
Hrachová polévka: Krémová česká klasika
Taky se u vás na Vánoce na oběd připravovala hrachová polévka? Nebo ještě připravuje? Tahle je veganská, ale vůbec nic jí nechybí. Naopak. Je...
Pesto z medvědího česneku: Recept s procházkou v přírodě
Poslední 3 roky začínám vždycky s příchodem jara vyhlížet medvědí česnek. Nejenže je to super zdravá bylina, ale hlavně je super si udělat procházku...
Svíčková: Nejoblíbenější česká omáčka ve veganském provedení
Jestli existuje v české kuchyni nějaké jídlo, které by v popularitě mohlo konkurovat řízku a smažáku, tak to může být jedině svíčková. I já...
Pohanková sekaná: Klasika na nedělní oběd
Tahle veganská pohanková sekaná je ideální pro všechny, kdo by si stejně jako já normálně uvařenou pohanku jen tak na talíř nevysypali. Takže pokud...
Bramborový salát: Vánoční klasika s veganským řízkem
Na Vánoce se děti těší na dárky, dámy se těší ze zdobení stromku a věšení serepetiček s vánoční tematikou a pánové se zase těší...