Povidlové buchty: Skoro jako od babičky
Na kynuté buchty s povidly u babičky z dětství moc rád vzpomínám a počítám, že nejsem sám. Trochu jsem na ně v průběhu let...
Francouzský toast: Proměňte „tousťák“ v luxusní snídani
Jestli vám doma straší toastový chleba, který už je krapet starší a třeba i okoralejší, ale na druhou stranu na něm ještě nerostou houby,...
Ovesná kaše: Zdravější sestřička anglické snídaně
Oblíbená anglická snídaně, pod kterou si většina lidí představí slaninu, párky, vajíčka a fazole, vlastně nepředstavuje zrovna ideální zdravou snídani. Nevegani by mě za...
Palačinky: Co takhle si po ránu trochu zadžemovat?
Veganské palačinky může jednoduchostí předčit snad jedině chleba namazaný máslem margarínem. Cenově a rychlostí přípravy navíc vychází parádně zrovna tak. V jejich případě ale...
RAW mrkvový dort: Jednoduchý a zdravý dezert
Každý rok dávám 4. dubna na Facebook pro pobavení hlášku o tom, že je mezinárodní den mrkve. Už vloni mě napadlo, že bych měl...
RAW jahodový dort: Jednodušší už to snad být nemůže
Na dezerty a pečení nejsem zrovna expert, a tak u těchto receptů jdu po jednoduchosti víc než kdekoliv jinde. To ale neznamená, že by...
Datlovo–pistáciové kuličky: Sladká arabská dobrota
Jednoduché, zdravé a přesto neskutečně luxusní. Takové jsou datlovo–pistáciové kuličky obalené v kokosu. Tahle parádní sladkost má původ v arabské kuchyni a je bez...