Buřtguláš: Stejný jako v dětství, jen bez buřtu
Když si vzpomenu, že jsem si tuhle dobrotu oblíbil v jídelně na základní škole, až mě to trochu děsí. Snad už dneska vaří dětem...
Dal makhani: Indická krémová čočka
Dal makhani je jeden z mnoha klasických receptů indické kuchyně. V překladu dal makhani znamená máslová čočka, ale v našem případě se samozřejmě obejdeme...
RAW tatarák: Lahůdka z avokáda, papriky a sušených rajčat
Když má vegan chuť na pravé hospodské speciality k pivu, v hospodě si až na pár výjimek může nechat zajít chuť. Doma už se...
Jambalaya: Pikantní rýže, typická pro New Orleans
Jambalaya je perfektní recept, pokud máte rádi jídla, která připravíte jednoduše v jednom hrnci. Je to jídlo typické pro kreolskou respektive americkou jižanskou kuchyni,...
„Vajíčková“ pomazánka: Veganská verze z tofu
Napodobit chuť vajíček v jídlech, která jsou v podstatě jenom z vajíček, je docela výzva. Nahradit míchaná vajíčka jsem zvládnul hned, jak jsem se...
Spaghetti al pomodoro: Italská klasika s čerstvými rajčaty
Neexistuje moc jednodušších a rychlejších receptů, než jsou špagety a těstoviny obecně. V tom je italská kuchyně skutečně geniální. Jedním z klasických receptů jsou...
Guacamole: Základní dip tex-mex kuchyně
Guacamole je úžasný dip, který je oblíbený doslova po celém světě. Je to základ mexické kuchyně, přesněji řečeno tex-mex kuchyně. Recept na guacamole je...
Maki sushi: Japonská klasika, kterou zvládnete i doma
Sushi je jednoznačně nejznámějším pokrmem, který světu japonská kuchyně dala. O popularitě sushi svědčí, že je i v České republice snadno dostupné. Nejoblíbenější druh...
Nasi goreng: Smažená rýže z Indonésie
Nasi goreng v překladu z indonéštiny znamená smažená rýže a je určitě nejznámějším jídlem Indonésie. Sice jsem tam nikdy nebyl, ale nasi goreng je...
Hlívová paštika: Až neskutečně paštiková chuť
Jestli hledáte recept na veganskou paštiku, tak vaše hledání je právě u konce. Tahle hlívová paštika je fakt chuťově dost autentická a mám na...