Berenjenas fritas con miel: Španělské tapas z lilku
Mám tu pro vás jeden takový typický španělský recept na tapas jménem berenjenas fritas con miel, což v překladu neznamená nic jiného než smažený...
Tarator: Balkánská studená okurková polévka
Bulharská nebo balkánská kuchyně určitě nejsou tak fresh, jako italská, španělská nebo další kuchyně na stejné rovnoběžce. O tom asi nepochybují ani bulhaři. Jedno...
Risotto ai funghi porcini: Italský recept pro české houbaře
V Čechách se bohužel většinou za klasické rizoto považuje takové to oranžové srbské rizoto ze školní jídelny. A i když proti němu nic zásadního...
Ajo blanco: Španělská studená polévka z mandlí
Ajo blanco je specialita španělské kuchyně, přesněji řečeno andaluské, a hodí se hlavně v letních měsících. Stejně jako gazpacho se tahle polévka totiž podává...
Pesto z medvědího česneku: Recept s procházkou v přírodě
Poslední 3 roky začínám vždycky s příchodem jara vyhlížet medvědí česnek. Nejenže je to super zdravá bylina, ale hlavně je super si udělat procházku...
RAW mrkvový dort: Jednoduchý a zdravý dezert
Každý rok dávám 4. dubna na Facebook pro pobavení hlášku o tom, že je mezinárodní den mrkve. Už vloni mě napadlo, že bych měl...
Svíčková: Nejoblíbenější česká omáčka ve veganském provedení
Jestli existuje v české kuchyni nějaké jídlo, které by v popularitě mohlo konkurovat řízku a smažáku, tak to může být jedině svíčková. I já...
Akara: Fazolové kuličky ze západní Afriky
Akara jsou typické africké, konkrétně nigerijské, fazolové kuličky, které jsou v základu veganské. Jsou sice smažené, takže ne zrovna nejzdravější, ale fakt mají něco...
RAW jahodový dort: Jednodušší už to snad být nemůže
Na dezerty a pečení nejsem zrovna expert, a tak u těchto receptů jdu po jednoduchosti víc než kdekoliv jinde. To ale neznamená, že by...
Pohanková sekaná: Klasika na nedělní oběd
Tahle veganská pohanková sekaná je ideální pro všechny, kdo by si stejně jako já normálně uvařenou pohanku jen tak na talíř nevysypali. Takže pokud...