Buřtguláš: Stejný jako v dětství, jen bez buřtu
Když si vzpomenu, že jsem si tuhle dobrotu oblíbil v jídelně na základní škole, až mě to trochu děsí. Snad už dneska vaří dětem...
Hrachová polévka: Krémová česká klasika
Taky se u vás na Vánoce na oběd připravovala hrachová polévka? Nebo ještě připravuje? Tahle je veganská, ale vůbec nic jí nechybí. Naopak. Je...
Harira: Marocká polévka s cizrnou a červenou čočkou
Harira je tradiční marocká polévka s cizrnou, červenou čočkou a velice zajímavým způsobem kořenění, která se asi nejčastěji vaří s masem. Jedna z jejích...
Gazpacho: Španělská studená polévka
Studené RAW polévky by se leckomu mohly zdát jako nový trend posledních let. Pravdou ale je, že existují i tradiční studené polévky, které mají...
Grah: Balkánská fazolová polévka
Líbí se vám na pohled obyčejné jídlo a rajcuje vás představa poctivé vesnické polévky? Tak v tom případě určitě vyzkoušejte vydatnou fazolovou polévku grah,...
Nkatenkwan: Africká arašídová polévka
Dopřejete si v kuchyni rádi trochu exotiky a máte pocit, že asijská kuchyně už vás ničím nepřekvapí? Co takhle zkusit něco z africké kuchyně?...
Tarator: Balkánská studená okurková polévka
Bulharská nebo balkánská kuchyně určitě nejsou tak fresh, jako italská, španělská nebo další kuchyně na stejné rovnoběžce. O tom asi nepochybují ani bulhaři. Jedno...
Ajo blanco: Španělská studená polévka z mandlí
Ajo blanco je specialita španělské kuchyně, přesněji řečeno andaluské, a hodí se hlavně v letních měsících. Stejně jako gazpacho se tahle polévka totiž podává...