Spaghetti al pomodoro: Italská klasika s čerstvými rajčaty
Neexistuje moc jednodušších a rychlejších receptů, než jsou špagety a těstoviny obecně. V tom je italská kuchyně skutečně geniální. Jedním z klasických receptů jsou...
Spaghetti aglio olio e peperoncino: Žhavá italská klasika
Když potřebujete mít uvařeno skutečně bleskově nebo máte chuť na něco lehkého, spaghetti aglio olio e peperoncino jsou naprosto ideální. Jak asi víte, italská...
Tzatziki: Řecká klasika ve veganské verzi
Tzatziki jsou snad nejklasičtější příloha nebo salát řecké kuchyně. A i když určitě najdete tradičnější, kreativnější, lepší nebo chutnější způsob podávání než s chlebem,...
Gazpacho: Španělská studená polévka
Studené RAW polévky by se leckomu mohly zdát jako nový trend posledních let. Pravdou ale je, že existují i tradiční studené polévky, které mají...
Grah: Balkánská fazolová polévka
Líbí se vám na pohled obyčejné jídlo a rajcuje vás představa poctivé vesnické polévky? Tak v tom případě určitě vyzkoušejte vydatnou fazolovou polévku grah,...
Berenjenas fritas con miel: Španělské tapas z lilku
Mám tu pro vás jeden takový typický španělský recept na tapas jménem berenjenas fritas con miel, což v překladu neznamená nic jiného než smažený...
Risotto ai funghi porcini: Italský recept pro české houbaře
V Čechách se bohužel většinou za klasické rizoto považuje takové to oranžové srbské rizoto ze školní jídelny. A i když proti němu nic zásadního...
Ajo blanco: Španělská studená polévka z mandlí
Ajo blanco je specialita španělské kuchyně, přesněji řečeno andaluské, a hodí se hlavně v letních měsících. Stejně jako gazpacho se tahle polévka totiž podává...