Tzatziki: Řecká klasika ve veganské verzi
Tzatziki jsou snad nejklasičtější příloha nebo salát řecké kuchyně. A i když určitě najdete tradičnější, kreativnější, lepší nebo chutnější způsob podávání než s chlebem,...
Harira: Marocká polévka s cizrnou a červenou čočkou
Harira je tradiční marocká polévka s cizrnou, červenou čočkou a velice zajímavým způsobem kořenění, která se asi nejčastěji vaří s masem. Jedna z jejích...
Francouzský toast: Proměňte „tousťák“ v luxusní snídani
Jestli vám doma straší toastový chleba, který už je krapet starší a třeba i okoralejší, ale na druhou stranu na něm ještě nerostou houby,...
Gazpacho: Španělská studená polévka
Studené RAW polévky by se leckomu mohly zdát jako nový trend posledních let. Pravdou ale je, že existují i tradiční studené polévky, které mají...
Pařížský salát: Veganská varianta klasiky z bufáče
Je to salát, ale není zrovna fitness. Jmenuje se po jednom z nejromantičtějších měst na světě, ale při vyslovení jeho názvu si romantické chvilky...
Ovesná kaše: Zdravější sestřička anglické snídaně
Oblíbená anglická snídaně, pod kterou si většina lidí představí slaninu, párky, vajíčka a fazole, vlastně nepředstavuje zrovna ideální zdravou snídani. Nevegani by mě za...
Veganská omeleta: Bezvaječná alternativa z cizrnové mouky
Jedním z úplně prvních receptů, které jsem si po přechodu na veganství osvojil, byla "míchaná vajíčka" z tofu. A jakkoliv by se veganská omeleta...
Grah: Balkánská fazolová polévka
Líbí se vám na pohled obyčejné jídlo a rajcuje vás představa poctivé vesnické polévky? Tak v tom případě určitě vyzkoušejte vydatnou fazolovou polévku grah,...
Palačinky: Co takhle si po ránu trochu zadžemovat?
Veganské palačinky může jednoduchostí předčit snad jedině chleba namazaný máslem margarínem. Cenově a rychlostí přípravy navíc vychází parádně zrovna tak. V jejich případě ale...
Nkatenkwan: Africká arašídová polévka
Dopřejete si v kuchyni rádi trochu exotiky a máte pocit, že asijská kuchyně už vás ničím nepřekvapí? Co takhle zkusit něco z africké kuchyně?...